'Türk' yerine 'Türkiye'nin' ibaresini kullanan Filiz Makarna'ya boykot başladı

İtalyan Barilla'nın Türkiye'deki markası Filiz Makarna, marka iletişiminde kullandığı “Türk Buğdayı” ifadesini değiştirerek “Türkiye'nin Buğdayı” ifadesi tepki çekti.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Dünyanın önde gelen makarna üreticilerinden İtalyan Barilla'nın bünyesinde bulunan Filiz Makarna'nın kullandığı ifadede dikkat çeken bir değişikliğe gidildi.

Markanın daha önce kullandığı “Türk Buğdayı” ifadesindeki “Türk” kelimesi çıkarılarak yerine “Türkiye'nin Buğdayı” ifadesi getirildi.

Değişikliğin ardından markanın ulusal kimlik vurgusunda nasıl bir dil tercih ettiği de gündeme geldi.

Tartışmanın dikkat çeken bir diğer boyutu ise markanın farklı ülkelerdeki yeniden markalama yaklaşımı.

İddiaya göre diğer ülkelerde yapılan marka çalışmalarında ulusların isimleri kullanılmaya devam ederken, Türkiye'de “Türk” ifadesinin yerine “Türkiye” kelimesinin tercih edilmesi söz konusu.

Bu yaklaşım, “Yunan, Fransız, İtalyan denilmeye devam edilirken neden Türk yerine Türkiye?” sorusunu gündeme taşıdı.

Filiz Makarna ve Barilla'nın bu değişikliğe ilişkin gerekçesi ise merak konusu oldu.Sosyal medyada binlerce kişi Türk ibaresinin çıkarılarak Türkiye'nin ibaresinin konmasına tepki gösterdi.

İŞTE GELEN TEPKİLER

- Hiçbir şerefli Türk kardeşim bu ürünleri almazsa kime satacaklar?

- Barilla seni de bundan sonra boykot ediyoruz. Türk'e, Türk'ün yurdunda ihanet ne demek göreceksiniz! Hainler! 

- Bu olayı İtalyan tarafın bile garipsediği söyleniyor. Onlar bile bizden asılardır Türkler diye bahsederken kansızların bizim ülkemizden çıkıp Türliyeli demesi koyuyor

- Utanç verici bir olay olmuş mecbur boykot edeceğiz

- Türk özüne dön, ekmeğini, makarnanı, böreğini evinde yapabilen bir milletsin. Türk düşmanlarına muhtaç değilsin. #barillaBoykot

- Tepki verip almayalım. Ben Türk markası sanıyordum. Hile gibi Pastavilla Türk markasıymış İtalyalı adı. Filiz satılmış Türk adlı. Hile gibi gerçekten! Almıyorum bir daha,net.

- Bu markalardan ürün alanlar kendine Türküm demesin.

- Bir daha nah aliriz

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol