'İşsizlik yok, iş beğenmezlik var' diyen baklavacı iflasın eşiğinde!
Geçtiğimiz yıllarda İstanbul'da çalıştıracak eleman bulamadıklarından dert yakınarak "İşsizlik yok, iş beğenmezlik var" diyen iş insanının sahibi olduğu Hacıbaba Pastaneleri iflasın eşiğine geldi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Yaklaşık 40 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe faaliyet gösteren Hacıbaba Pastaneleri, mali darboğaza girdi.
Ekonomik zorluklar nedeniyle Diyarbakır Asliye Ticaret Mahkemesi'ne başvuran Hacıbaba Pastaneleri ile HBB Sosyal Hizmetler'e üç aylık geçici mühlet kararı verildi.
Konkordato sürecinin denetimi için şirketlere ise üç kişilik de konkordato komiseri heyeti atanmasına hükmedildi.
Şirketler için konkordato davasının bir sonraki duruşması da 6 Kasım'a bırakıldı.
ÖNCEKİ KONKORDATO TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ
Hacıbaba Pastaneleri hakkında 15 Mayıs'ta konkordato ilanı yayımlanmış, bu kapsamda şirket için geçici mühlet kararı verilmişti.
Ancak 21 Temmuz'da şirketin konkordato başvurusu mahkeme tarafından reddedilmiş ve daha önce verilen geçici mühlet kaldırılmıştı.
'İŞSİZLİK' KONUŞMASI GÜNDEM OLMUŞTU
Hacıbaba Pastaneleri'nin sahibi Yılmaz Elaldı, 2022'de yaptığı açıklamalarla gündem olmuştu.
İstanbul’da eleman bulamadığından dert yakınan ve "İşsizlik yok, iş beğenmezlik var" diyen Elaldı'nın açıklamaları sosyal medyada tepki çekmişti.
İşte Norveç Varlık Fonu'nun Türkiye'de en çok yatırım yaptığı şirketler
Konteynerden yapılan evin fiyatı dudak uçuklattı
Türkiye'nin en zenginleri nerede yaşıyor?
Türkiye'nin dev market zinciri, banka kartı ile ödemeyi yasakladı
Delibalta ailesine şok! Hileli iflas mahkemeden döndü, yeniden yargılanacaklar
Dünyanın en büyük mahkemesi de yetmedi! Bodruma mahkeme salonu
Konut fiyatlarında reel düşüş 18 aya çıktı
7 ayda 77 milyarlık trafik cezası kesildi
Mimarlık festivalinde Türk doğal taşları sahneye çıkıyor




YORUMLAR
Yorum Yap