'Cübbeli Ahmet'in ürettiği sucuklardan at eti çıktı
Ahmet Mahmut Ünlü'nün sahibi olduğu Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi.
- | Son Güncelleme:
- | İş'te Gündem
Tarım ve Orman Bakanlığı taklit ve tağşiş yapıldığı tespit edilen ürünlerin ve firmaların listesini kamuoyuyla paylaştı. 91 firmanın yer aldığı listede, 'Cübbeli Ahmet Hoca' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün sahibi olduğu Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketinin ürettiği sucuklardan at eti çıktığı belirtildi.
Halkın sağlığıyla oynayarak piyasaya sürülen birçok üründe zehirli maddeler bulundu. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 91 firmaya ait 113 üründe taklit, tağşiş ve ilaç etken maddelerini bulunduğunu ve bu firmaların listesini kamuoyuna açıkladıklarını ilan etti.
Listede, Ahmet Mahmut Ünlü'nün 'perde arkasındaki sahibi' olduğu Lalegül Tekstil Tarım ve Gıda İnşaat Sanayi Ticaret ve Limited şirketi dikkat çekti. Şirketin ürettiği sucuklarda at eti bulunduğu belirtildi.

Gazeteci Celal Eren Çelik, bakanlığın yayınladığı listedeki Lalegül detayını sosyal medya hesabından paylaştı.
Cübbeli Ahmet'in Lalegül Gıda'sı sucuk üretiyor,sucukta "At eti" çıkıyor...
— Celal Eren Çelik (@yazparov) September 15, 2020
Merdiven altı tarikatların,merdiven altı üretimleri... pic.twitter.com/RWzKb4XORC
Vatandaşın ihbarıyla ortaya çıktı
Lalegül firmasının ürettiği sucukları "helal et" diye alıp, ailesine yediren vatandaş yemekten sonra sağlık sorunları yaşadı. Konuyu Bakanlığın ihbar hattına bildirdi. Konuyla ilgili birçok şikayetin daha bakanlığa ulaşmasından sonra yapılan incelemelerde sucukların içinde at eti bulunduğu bildirildi.
At etlerinin kaçak çiftliklerde yapılan sağlıksız kesimler sonrasında elde edildiği ve "merdiven altı" tabir edilen yerlerde sucuk haline getirildiği öğrenildi.
Bir yılda yüzde 370 artan motorlu taşıtlar vergisi gelirleri artırdı, bütçe fazla verdi
Faizler yükseldi, konut satışları yüzde 25 düştü
Yabancılar ağustosta 3 bin 893 konut aldı, birinci sırada İran var
Esta'dan Rusya’ya öksüz ve yetim çocukları için okul
Baltalı Gıda da Tarım Bakanlığı'nın tağşiş listesinde!
Ayvalık diye satılan zeytinyağların çoğu sahte çıktı!
CarrefourSa'da markalı çaylarda boya çıktı!
Afyonkarahisar sucuğunda yine kanatlı hayvan çıktı
Albayrak: Güzel haberler gelmeye devam ediyor




YORUMLAR
Yorum Yap