TPAO Başkanı Bilgin emekliliğe mi zorlanıyor?

Türkiye Petrolleri Yönetim Kurulu Başkanı Melih Han Bilgin'in yeni enerji yönetimiyle anlaşamadığı, emekliliğe zorlandığı iddia edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Melih Han Bilgin… Eylül 2017’de TPAO Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı.

Sakarya'da doğal gaz, Gabar'da petrol keşfi kapsamında sık sık öne çıktı. Açıklamalar yaptı. Demeçler verdi.

HalkTV'den Olcay Aydilek'in haberine göre kulislerde Bilgin’in, yeni enerji yönetimiyle bazı konularda anlaşamadığı ve bu nedenle de emekliye ayrılmaya hazırlandığı, hatta odasını da topladığı konuşuluyor.

Bilgin, emekli olur mu? Resmi açıklamayı bekleyeceğiz…

6.1 MİLYAR DOLAR ciro

Bilgin, "TPAO, geçtiğimiz yıl 6.1 milyar dolar ciro üretti; kamuda bir numaralı sırada, özel sektörde de bir numaralı sırada. Biz 6.1 milyar doları su satarak elde etmedik" diyerek gündeme gelmişti.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Abbas YOLCU

Bitmez bu paşanın icraatları... devam edelim * TPAO kampüs içine kendisi için villa yaptırıp (Rönesans''ın yaptığı söyleniyor), bu konu bakanlığa intikal edince oraya taşınamadığı doğru mu? * Göreve geldiği günden beri TPAO kampüsünde lokalin içinde kendine misafirhane yaptırdığı ve burayı defalarca yenilettiği doğru mudur? * Şirket kampüsü içerisinde bir dönem belinde silah ile dolaştığı doğru mu, eğer doğru ise bunun sebebi nedir? Cevap; çünkü ben karadenizliyim gibi basit mi? * TPAO kapsam dışı personeline (özlük hakları, maaş artışları neredeyse tamamen devlet memuru tarifesine tabi olan) 8 bin lira seyyanen zammı vermeyen, ancak OTC''de çalışanlara yüzbinlerce lira aylık verebilmenin sebebi nedir, bu nasıl bir özgüvendir? * OTC çalışanlarının maaşları neden Viatek isimli bir şirket tarafından ödenmektedir, çalışan sayısı 4000 bulan OTC içerisinde bir personel birimi kurulamadı mı da tamamen tamamen ayrı bir şirket üzerinden bu çalışanlar işe alınmaktadır, saklanmak istenen birşey mi vardır? Bu maaşların üzerinden komisyon alındığı söylenmektedir bu doğru mudur? Devamı gelebilir...

Abbas YOLCU

6 seneyi aşkın GM''lük yapan birisi için birşeye zorlanıyor demek öncelikle yanlış olur . Ne kadar daha devam edebilir ki, kamuda bir yönetici bir görevde 3 yıldan fazla kalıyorsa ve bu yöneticinin egosu yüksek ise o kurumda herşey döner... O kadar detaya girmeden bahsi geçen yöneticiye şu sorular sorulması lazım. 1 Sakarya sahasında 1. fazda 10 milyon m3 gaz üreteceğiz deyip reklam yapıp 23 milyon m3 gaz üretmenin sebebi nedir, geriye kalan 7 milyon m3 nerededir? Yoksa bu rakamlar doğru değil mi? Bu sahanın rezerv hesabı ne kadardır, bu hesap saklanmaktamıdır? 2 TPAO''nın mühendislerinin keşfettiği bu sahanın TPAO''dan koparıp OTC adında güya TPAO altında kurulan işten anlamayan insanların yer aldığı bu şirkete neden devredilmiştir? 3 Bu proje TPAO''dan koparılmasaydı bugünkü durumdan daha mı kötü olurdu? 4 OTC''nin başına en son GM olarak atanan şahsın zamanında Schlumberger''den evrakta sahtecilikten kovulduğu doğru mudur? 5 TPAO''daki mühendislerin fakirlik sınırında hayatını sürdürdüğü öte yandan OTC''de çalışan, yeterliliklerinde büyük soru işaretleri olan "işi bilmez" çalışanların 6 rakamlı maaşlar aldığı, OTC Yönetim Kurulunun''nın dolar üzerinden 5 rakamlı maaşlar aldığı, sizin de 30.000 dolar maaş aldığınız doğru mudur? 6 En son keşfedilen ve günlük 100.000 varil petrol üreteceğiz bu iş "piece of cake" diye Ahmet Hakan''ın programında reklam yaptığınız Gabar (sonradan Şehit Aybüke Yalçın olan) sahanın rezerv hesabıu sizin söylediğinizden çok mu farklı acaba? Bu durum sizi çok mu zor durumda bırakırdı, o yüzden mi saklandı? 7 Özel kalem müdürünüzün lise mezunu olduğu, ancak her işe karıştığı doğru mudur? Bu özel kalem müdürünüzün kızının da OTC''de çalıştığı ve 200.000 TL maaş aldığı doğru mudur? BU özel kalemin de çok yüksek aylık ücret aldığı, altında Skoda SuperB makam aracı olduğu, TPAO lokalinden evine sürekli yemek götürüldüğü doğru mudur? 8 Uçak mühendisi olan sizin, petrol ve doğalgaz aramacılığında herhangi bir tecrübeniz varmıydı? Bu işe seçilmenizdeki başlıca sebep neydi? Sizi tanıyan yakın arkadaşlarınız söylediği; sizin aslında başta çilingir olduğunuzu, akabinde uçakların çok basit parçalarını üreten bir firmada çalıştığınız veya sahibi olduğunuz söylemlerinde doğruluk payı var mıdır? 9 İhale ile helikopter ve uçak kiralandığı ve aslında teknik yeterliliğe sahip en düşük teklifi veren firma yerine Rönesans firmasından 2 katı fiyatına kiralama yapıldığı doğru mudur? Bu helikopterler denizlerimizdeki gaz ve petrol sondaj yerlerine lojistik destek sağlaması gerekirken, sizin makam araçlaerınız olarak mı kullanılmıştır? 10 Görev süreniz boyunca siz ve yardımcılarınız aynı anda kaç adet makam aracı kullanmaktaydınız? 11 OTC''de çalışan bir kısım insanlara (50 civarı) makam aracı tahsis edildiği doğru mudur? Bu liste uzar gider, şimdi bu insan emekliliğe mi zorlanıyor, yoksa geç de olsa doğru birşey mi yapılıyor sizler karar verin.

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol