Seçim sonrası servet vergisi gelebilir

Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, 31 Mart sonrası için “ÖTV ve KDV başta olmak üzere vergilerde artışlar olacak” dedi. Babuşcu, “servet vergisi”nin de gündeme gelebileceğini söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Ekonomistler, döviz kuru talebinin, Merkez Bankası'nın ve ekonomistlerin beklentilerine rağmen neden devam ettiğini anlamak için TL kaynaklı kur korumalı mevduat hesaplarının artık açılamamasının önemli bir etken olduğunu vurguluyor. Ekonomistler, bu durumun, açılamayan bu hesaplar nedeniyle ortaya çıkan paraların bir kısmının dövize yönlendirilmesinin talebi artırdığını belirtiyor.

Her seçim sonrasında dövizdeki artış beklentisinin, vatandaşların dövize talebini son günlerde artırdığı gözlemleniyor. Ekonomistlerin bu duruşa karşı çıkmasına rağmen, bankacılık sektörü kaynaklarına göre, seçim sonrasında döviz kurlarının artacağı beklentisiyle vatandaşların döviz alımı hız kazandı.

Yılbaşından bu yana yüzde 5'e yakın bir yükseliş gösteren dolar/TL hareketi, döviz talebinin daha belirgin hale gelmesine neden oldu. Ancak, bu talep artışına rağmen, Merkez Bankası'nın döviz rezervlerindeki azalışın devam ettiği bildirildi.

Prof. Dr. Babuşcu, seçim sonrası gelecek zamlar için uyardı: Acı reçete yolda

Cumhuriyet'ten Şehriban Kıraç'a konuşan Başkent Üniversitesi öğretim üyesi Şenol Babuşcu, 31 Mart sonrası için “ÖTV ve KDV başta olmak üzere vergilerde artışlar olacak. Elektrik, doğalgaz, köprü ve otoyol zamlanabilir” dedi.

Babuşcu, “servet vergisi”nin de gündeme gelebileceğini söyledi.

Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşcu, özellikle 31 Mart’tan sonraki yerel seçimden sonra yurttaşların harcamalarını gözden geçirmeleri, işletmelerin ise kredi kullanımını azaltmaları, giderleri üzerindeki kontrolü artırmaları ve mümkün olduğunca kısa zamanda nakde dönüştürecebilecekleri likite yakın ya da likit varlık bulundurmaları gerektiğini vurguladı.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol