Milyonlarca emekliyi heyecanlandıran açıklama: Erdoğan kabine toplantısından sonra...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milyonlarca emeklinin 31 Mart seçimleri öncesinde gösterdiği öfkeye karşılık geri adım atmaya hazırlanıyor.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Meclis'ten 3 bin TL olarak geçirilen emekli ikramiyelerinde yeni bir düzenlemeye gidileceği belirtilirken, açıklamanın bugün yapılacak Kabine Toplantısı sonrasında gelmesi bekleniyor.

Yeni yılda SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları için yüzde 49.25 oranında zam açıklayan iktidar, en düşük emekli maaşını ise yalnızca 2 bin 500 lira yükseltmiş ve 10 bin TL seviyesine çekmişti.

31 Mart seçimleri öncesinde miting turuna başlayan Erdoğan, gittiği her şehirde emeklilerin yoğun öfkesi ve isyanı ile karşılaştı. Seçim öncesi seyyanen zam beklentilerine kapıyı kapatan Erdoğan'ın hedefinde ise emekli ikramiyelerinin olduğu aktarıldı.

"ERDOĞAN YARIN MİKROFONLARIN BAŞINA GEÇECEK VE DUYURACAK"

Kısa Dalga yazarı Mehmet Çetingüleç'in aktardığı kulis bilgisine göre; Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda kabul edilen ve emekli ikramiyelerini 3 bin TL'ye yükselten düzenleme, Erdoğan'ın imza atmaması ile geri dönecek.

Bugün Beştepe'de yapılacak kabine toplantısı sonrasında Erdoğan'ın emekliler için ödenecek ikramiye tutarını 10 bin lira olarak açıklaması bekleniyor.

Bu hamle ile seçim öncesinde emeklilerin oyunu almaya ve öfkelerini yatıştırmaya çalışacak olan Erdoğan, öte yandan da ikramiye ödeme tarihlerinin 31 Mart öncesine kaydırılmasını sağlayacak.

Emekli, sandığa gitmeden önce hem maaşını hem de 10 bin liralık ikramiyelerini alacak ve bu şekilde hükümete duyulan öfkenin önüne geçilmesi sağlanacak. Halihazırda 3 bin lira olan emekli ikramiyeleri, 2018 yılında 1000 TL olarak ödeniyordu.

EMEKLİNİN HAKKINI, LÜTUF GİBİ VERECEKLER

Dönemin ikramiye tutarının, asgari ücrete oranı dikkate alındığında, bugünkü 17 bin 2 lira olan asgari ücret ile kıyaslanan emekli ikramiyelerinin, mevcut ekonomik şartlarda zaten 10 bin lirayı aşması gerekiyor. Erdoğan'ın büyük bir mucize gibi sunmaya hazırlandığı ikramiye vaadi, aslında emeklinin yıllar içerisinde normal zamlarını alması halinde hakkı olan paraya denk düşmekte.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol