Mahkeme HalkTV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'nun kapısına dayandı

Halk TV'nin patronunun iki kez mühür kırdığı kaçak villa davasında flaş gelişme yaşandı. Cafer Mahiroğlu, 2022'de başlattığı ruhsatsız inşaat çalışması ile villasını 300'den 700 metrekareye çıkardı. 5 yıla kadar dava açılan Mahiroğlu'nun kaçak inşaatında bilirkişi inceleme yaptı. Rapor davanın seyri

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Sarıyer'deki villasına 400 metrekare kaçak bölüm ilave eden Cafer Mahiroğlu, villasına vurulan mühürleri iki kez kırarak kaçak inşaatını sürdürmeye devam etmişti.

Sabah'tam Atakan Irmak'ın haberine göre kaçak inşaatla ilgili Halk TV'nin patronu Cafer Mahiroğlu'na "imar kirliliğine neden olma" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya gitmeyen ve hakkında yakalama kararı çıkarılması üzerine yurt dışına çıkmaya hazırlanırken yakalanarak gözaltına alınan ve serbest bırakılan Mahiroğlu'nun yargılandığı davada önemli bir gelişmenin daha yaşandığı ortaya çıktı.

3 KİŞİLİK BİLİRKİŞİ HEYETİ ATANDI

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi, tekstilci olduğunu ve aylık 10 bin lira geliri olduğu yönünde nöbetçi mahkemeye savunma yapan Mahiroğlu'nun villasıyla inceleme yapmak üzere bilirkişi heyeti oluşturulmasına karar verdi.

Mahkeme, inşaat, harita mühendisi ve arkeolog olmak üzere 3 kişilik oluşuturulan bilirkişi heyetinin 22 Kasım'da Mahiroğlu'nun Sarıyer'deki boğaza nazır villasında keşif yapmasına hükmetti.

MAHKEME OLAY YERİNDE

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi hakimi ve bilirkişi heyeti, karar doğrultusunda 11 Aralık'ta Mahiroğlu'nun kaçak villa inşaatında keşif yaptı.

Bilirkişi heyeti, kaçak villa inşaatını yerinde inceleyerek fotoğraflarını çekti.

Mahkeme, villaya ait kalem işlerine ait rölöve, restitüsyon, detaylı çizimler, fotoğraf albümü ve restorasyon projesinin onaylı örneğinin dosyaya sunulmasını istedi.

MAHKEME İSTEDİKLERİNİ TEK TEK SIRALADI

Mahkeme 3 bilirkişiden oluşan heyetten Mahiroğlu'nun kaçak villa inşaatıyla ilgili rapor hazırlamasını talep etti.

Raporda, kaçak inşaatla ilgili hususların tek tek irdelenmesi, villanın son durumu, onaylanmış ise onaylanan proje ve rölöveye uygun olup olmadığı, tescilli yapıda zarar meydana gelip gelmediği, kaçak işlemlerden sonra kültür varlığı binanın kurul onaylı projelere uygun hale getirilip getirilmediğini tespitine yer verilmesi istendi.

RAPOR BEKLENİYOR

Mahkeme, binanın kaçak inşaat işlemleri nedeniyle zarar görüp görmediği, özgün yapısını kaybedip kaybetmediği de hazırlanacak olan raporda olmasını talep etti.

Bilirkişi heyeti de hazırlayacakları rapor için mahkemeden süre istedi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol