İş dünyası: Tutsaklık bu milletin genlerinde asla olmadı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101’incı yılında iş dünyasının önemli isimlerinden kutlama mesajları geldi...

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

TOBB Başkanı M. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU

30 Ağustos zaferi, milletimizin bağımsızlığından asla vazgeçmeyeceğinin ilanıdır. Milletimiz tarih boyunca birlik ve beraberlikle her şeyi başarabilecek güç ve kararlılıkta olmuştur. 30 Ağustos Zafer Bayramı ulusumuzun övünç kaynağı, şanlı tarihimizin özel günlerinden birisidir. Tarihimiz göstermiştir ki milletimiz hiç kimsenin boyunduruğu altında, tutsaklık içerisinde yaşamamıştır, yaşayamaz.

En zor şartlar altında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, bunun en güzel örneğidir. Milletimizin, vatanına sahip çıkmaktaki gücü ve medeniyet yarışındaki azmi hiçbir zaman kaybolmayacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının tarih sahnesindeki kararlılıkları, mücadeleleri bizlere, yarınlara bakarken büyük güç katmaya devam ediyor. Türk iş dünyası adına, tüm milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

TİSK Başkanı ÖZGÜR BURAK AKKOL: BAZI ZAFERLER SONSUZA DEK KUTLANIR

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, 30 Ağustos Zafer Bayramı için yayınladığı mesajda “Zaferimizin 101. Yılını büyük bir gurur ile kutlarken, bu zaferin mirasını geleceğe taşımak için de tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Akkol mesajında şu ifadelere yer verdi:

‘‘Ulusumuzun bağımsızlık ve özgürlük mücadelesini zafere ulaştıran 30 Ağustos Zaferi’nin 101. Yılını büyük bir gurur ve mutlulukla kutluyoruz.

Aziz vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen, milletimizin yüzyıllar boyu gururla anacağı 30 Ağustos Zaferi, kurtuluş destanımızın en önemli dönüm noktalarından biri olmuştur. Zaferimizin 101. yılını kutlarken bu zaferin mirasını geleceğe taşıma sorumluluğu ile ülkemizin ve çalışma hayatımızın gelişmesi için tüm gücümüzle çalışmaya devam edeceğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.

Bu vesileyle şahsım ve Konfederasyonumuz adına, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize saygı ve minnetlerimi sunuyorum.

Milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ENDER YORGANCILAR: Zaferden ilham alarak çalışmalıyız

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni ve modern bir devlet yaratma vizyonunun fiziki altyapısını oluşturan bu zafer; kültür, medeniyet ve ekonomi alanlarında milletimizin elde edeceği zaferlerin de önünü açmıştır. Mustafa Kemal Atatürk, ‘Askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz’ derken işte bunu kastediyor.

Zaferden ilham alarak çalışmamız bundandır. Çok zor şartlar altında yürütülen Kurtuluş Savaşı’mızın baş tacı olan 30 Ağustos Zaferi’nin mimarı olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet ve sevgiyle anıyorum. Milletinin bağımsızlığı yolunda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle selamlıyorum.

Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı MEHMET ALİ KASALI: Bağımsız yaşama kararlılığımızın günü

Ulusumuzun bağımsız yaşama kararlılığını tüm dünyaya ilan ettiği 30 Ağustos Zaferi’nin 101’inci yıl dönümünü büyük bir gurur ve heyecanla kutluyoruz.

Milletimiz bu zaferle, milli hâkimiyet, milli birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere, tüm mazlum halklara örnek teşkil edecek biçimde unutulmayacak bir ders verdi, bağımsızlık ve hürriyetinden hiçbir şekilde ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirdi.

Aynı zamanda bu zafer, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sağlam ve güçlü temeller üzerinde kurduğu modern Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdeleyicisidir. Bu bakımdan 30 Ağustos Zaferi, milletimiz için yeni bir nefes, yeni bir başlangıçtır. Bugün bizlere düşen ise küllerinden doğan Cumhuriyetimizi yüceltmektir.

Ege Giyim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı HAYATI ERTUĞRUL: Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yapı taşı

Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un arkasında da canlarını feda eden kahramanlarımız var. Cumhuriyetimizin kuruluşunu hazırlayan, Millî Mücadeleyi zaferle taçlandıran, milletimize özgürlük kazandıran, bayrağımızın onurla dalgalandığı vatan topraklarını bizlere bırakan kahramanlarımızla ne kadar gurur duysak az.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde milletçe kazanılan zaferlerle bize emanet edilen bu vatanı daha ileriye taşımak hepimizin en önemli sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerle, büyük zaferin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.

İzmir Sanayici Ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı HASAN KÜÇÜKKURT: Şanlı zafer altın harflerle tarihe yazıldı

Tarihi zaferlerle dolu Türk milletinin Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde azim ve kararlılığı neticesinde zaferle sonuçlanan 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101’inci yıldönümünü kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz. Tarihten silinmek istenen milletimiz, tüm imkânsızlık ve yokluklara rağmen, ya istiklal ya ölüm diyerek, kazandığı şanlı zaferi altın harflerle tarihe yazdırdı.

Bugün bizlere emanet olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmak hepimizin temel ve en önemli görevimiz. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

Türkiye Sanayici ve İş İnsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ORHAN TURAN:  Zafer, başlı başına gelecek inşasının dönüm noktası oldu

“Her büyük meydan muharebesinden ve her büyük zaferin kazanılmasından sonra yeni bir âlem doğmalıdır, doğar. Yoksa başlı başına bir zafer, boşa gitmiş bir gayret olur.” Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu sözü, bugün 101’inci yılını kutladığımız Büyük Zafer’in yalnızca askeri bir başarı olmadığını, başlı başına gelecek inşasının dönüm noktası olduğunu kavramamız için en iyi rehber.

Askeri dehanın yanı sıra ileriyi detaylarıyla görürdü

 Atatürk savaş meydanına bakarken, ufukta yalnızca askeri planları ve stratejileri değil, bir ulusu ayağa kaldıracak nesilleri, politikaları ve kurumları da gören öngörüye sahip bir liderdi.

Cumhuriyet’in gelecek kuşağı olan bizler için 30 Ağustos 1922, bir ulusun kurulan yeni alemin içinde ve tarih sahnesindeki yerini almasını temsil ediyor. Cumhuriyetimizin kurucu kuşaklarının tüm fedakârlıklarını anarken, onlara duyduğumuz minnet duygusunun karşılığını vermemizin yolu, gelecek nesillere muasır medeniyet seviyesinde bir ülke bırakmaktır.

Bu sorumluluğun en önemli gereği gündelik ajandalarda önemli yer tutan konjonktürel gelişmelerden ziyade uzun vadeli bir perspektife odaklanmaktır. İçinde yaşadığımız çok kutuplu, iklim krizinden sağlık krizlerine kadar kriz yelpazesi oldukça geniş bir dünyada kalkınmanın ve refahın esas sürükleyicisi insani gelişme ve yetkinleşme, bilim, teknoloji ve inovasyon, siyasal, ekonomik, toplumsal kurum ve kurallardır.

Bu çerçevede Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken, yüksek katma değer yaratan, kişi başı geliri yüksek, uluslararası alanda saygın, toplumda kimseyi geride bırakmayan eşitlikçi, adil ve çevreci bir Türkiye’yi gelecek kuşaklara bırakacak yolda hızlı ve kararlı adımlar atmalıyız. 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyor, bizlere bu büyük zaferi armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı, özlem ve minnetle anıyorum.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı GÜRSEL BARAN: Ekonomik bağımsızlık ve güçlü Türkiye için çalışıyoruz

Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde girdiği tüm mücadelelerden zaferle çıkma kararlılığının ifadesi 30 Ağustos zaferidir. Milletimiz, Büyük Taarruz  ile bağımsızlığına sahip çıkmış, dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanını yazarak, hiçbir koşulda bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir. 30 Ağustos Zaferi savaş meydanında kazanılan bir zaferden öte zulüm, işgal ve esaret karşısında Türk milletinin duruşudur. 

Dünya savaşının ardından verdiği İstiklal Savaşı ile varoluş mücadelesi veren milletimiz, tüm yokluk ve zorluklara rağmen dünya tarihinin gördüğü en büyük kahramanlık destanını yazmış, bağımsızlığından taviz vermeyeceğini yedi düvele ilan etmiştir. Asker, silah, araç gereç bakımından üstünlük sağlamadan, sınırlı imkânlarla düşmanın alt edilmesi tarihte az görünen olaylardan biridir.

Bu büyük zafer aynı zamanda bir Türk mucizesidir. Bu zafer, milletimizi bağımsız, vatanımızı bölünmez yaparken mazlum uluslara da umut ve cesaret kaynağı oldu. İş dünyası olarak tarihimizin dönüm noktaları olan Sakarya Meydan Muharebesi’ni de Büyük Taarruzu ve Çanakkale Savaşlarını  da  unutmuyor, siyasi bağımsızlığı  sürdürebilmenin ekonomik bağımsızlıkla mümkün olduğunun bilinci ile hareket ediyoruz. 

İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı IŞINSU KESTELLİ: Milletimiz için onur ve iftihar günü

Bazı günler var ki kim olduğumuzu hatırladığımız, bizi durağanlıktan kurtaran, silkeleyen, harekete geçiren… İşte bugün de şanlı tarihimizin o günlerinden biri.

Bağımsızlığımızı ve egemenliğimizi ilan ettiğimiz, tüm dünyaya varlığımızı kabul ettirdiğimiz 30 Ağustos Zaferi’nin 101’inci yıl dönümü… Bugün, milletimiz için onur ve iftihar günüdür. 30 Ağustos 1922 zaferi, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olmasının yanı sıra yalnızca bizim değil; tüm ezilmiş ulusların, hatta tüm insanlığın; özgürlüğe, kurtuluşa, başı dik ve onuruyla yaşama kararlılığına yönelişinin ve bu doğrultuda atılmış tarihi bir adımın bayramıdır.

Atalarımızın verdiği büyük mücadele, gösterdiği azim ve kararlılık bugün tarımdan sanayiye, eğitimden adalete tüm alanlarda hepimiz için ilham kaynağı olmalıdır. Bir asır önceki aynı inanç ve kararlılıkla hak ettiğimiz geleceğe ulaşabiliriz.

Ekonomik zafer önemli

Bunu yaparken de Atatürk’ün “Siyasi ve askeri zaferler ne kadar büyük olursa olsun, ekonomik zaferlerle taçlandırılmazlarsa kazanılacak başarılar yaşayamaz ve sürekli olamaz” sözünü hiç aklımızdan çıkarmamalıyız. Bu vesileyle bir kez daha Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun.

İstanbul Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı ALİ KOPUZ: Bağımsızlık ve mücadele ateşinin en somut nişanesi

Anadolu’yu düşman işgalinden kurtaran Milli Mücadele’nin nihai ve sonuç alıcı harekâtı olan Büyük Taarruz ve neticesinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi, Türk tarihinin önemli bir dönüm noktasıdır.

Hazırlıklarını Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizzat kendisinin büyük bir titizlik ve gizlilik içinde yürüttüğü Büyük Taarruz, 30 Ağustos 1922’de Kurtuluş Savaşı’nı kesin bir zafere ulaştırarak şanlı tarihimizdeki en önemli kırılma anlarından biri oldu. Türk Ordusu, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki bu harekât ile topraklarımıza musallat olan işgalci devletlere kesin bir darbe vurarak onları bin yıllık Türk yurdu Anadolu’dan defetmiş, Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşuna giden yoldaki taşları temizledi.

Bu büyük zafer Türk Milletinin içinde olan, bağımsızlık ve mücadele ateşinin en somut nişanesi olarak tarihe kazınmış, koşullar ne kadar zorlayıcı olursa olsun, bu ülküden asla vazgeçmeyeceğimiz gerçeğini tüm dünyaya kanıtladı. Bu duygularla, Büyük Zaferin 101’inci yıl dönümünde Milli Mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şühedayı rahmet ve minnetle anıyor, aziz Türk Milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum.

“Atatürk’ün savunma sanayii yatırımları başka bir boyutta”

Atatürk’ün başlattığı savunma sanayiinde milli ve yerlilik hamlesi ile gelinen noktada Türkiye birçok firma barındırıyor. Türkiye’nin yıllık en büyük ateşli silah ihracatını yapan şirketlerden Canik, dünyanın dört bir tarafındaki dost ve müttefik ülkelerine tabancalarını, uçaksavarlarını, toplarını, atış kontrol sistemlerini ihraç ediyor.

Canik Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Aral, “30 Ağustos, bizler için asil milletimizin ve kahraman ordumuzun tüm zorluklara rağmen kazandığı destansı bir mücadeleyi temsil etmektedir. Bu eşsiz mücadele ve şanlı zaferin 101’inci yılını kutlamanın gururunu yaşıyoruz. Büyük zaferimiz kutlu olsun” şeklinde konuştu. 30 Ağustos Zafer Bayramı’na yönelik Türk savunma sanayisinin dünü ve bugününü değerlendiren Zafer Aral, şöyle devam etti: “Atatürk bir sulh yani barış adamıydı. Ancak barışın sağlanması için dünyada savunma sanayiinde güçlü bir konumda olmak gerektiğini de biliyordu.

Bu yüzden de yaptığı yatırımlarda sanayinin her bir koluna odaklanarak ilerledi.” Zafer Aral, Atatürk’ün kıvılcımını yaktığı bu ateşin, 1985 yılında kurulan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ile birlikte yeni bir forma ulaşarak ciddi bir ivme kazandığını belirtti. Aral, savunma sanayisinin 2000’li yılların başından teşvikler, destekler ve stratejik önceliklerle önemli bir boyuta ulaştığına dikkat çekerek, "Savunma sanayimiz artık başka bir boyutta" dedi.

İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı AYHAN ZEYTİNOĞLU: Atamızın liderliğinden çıkarılacak dersler var

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Onuncu Yıl Nutku’nun girişinde, “Kurtuluş Savaşına başladığımızın on beşinci yılındayız” tespitinde bulunarak, Kurtuluş Savaşı ve o savaşın nihai zaferi olan 30 Ağustos Zaferi’nin Cumhuriyet tarihi için önemini belirtiyor. Osmanlı’nın küllerinden doğan genç Cumhuriyetin dünya çapında bir ülke olması, çağdaş değerleri yakalaması ve refah düzeyini yükseltmesi idealist Cumhuriyet kadrolarının en büyük önceliği oldu.

Türkiye ve Avrupa Ekonomik Topluluğu arasında bir ortaklık oluşturan Ankara Anlaşması’nın 1963 yılındaki imza töreninde Komisyon Başkanı Hallstein’in söylediği şu sözler, Cumhuriyetin yarattığı değişimin ve dönüşümün sadece ülkemiz için değil, tüm dünya için önemine işaret ediyor: “Türkiye Avrupa’nın bir parçasıdır: Burada en başta, bu ülkede her köşede çalışmaları karşımıza çıkan Atatürk’ün muhteşem kişiliği ve Türkiye’de yaşamın her yönünü Avrupa çizgisinde yeniden şekillendirmesi aklımıza gelir.”

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol