Erdoğan-Nebati buluşması tesadüf mü?

Erdoğan'ın dün İstanbul’da katıldığı konferanstaki gözlerden kaçan ayrıntı... Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ev sahipliğinde düzenlenlenen konferansın satır aralarında Mehmet Şimşek'e mesaj vardı...

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, İstanbul’da düzenlenen "Filistin için Özgürlük ve Bağımsızlık" temalı konferansta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırladı.

OdaTV'de yeralan habere göre Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçen hafta IMF ve Dünya Bankası gibi küresel finans kuruluşlarıyla ABD’de de görüşme gerçekleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mayıs’ta ABD’ye gidip gitmeyeceği tartışmaları da sürüyordu...

Gözlerden kaçan ayrıntı ise Erdoğan'ın dün İstanbul’da katıldığı konferanstaydı...

Konferansın eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin ev sahipliğinde düzenlenmesiydi…

MEHMET ŞİMŞEK'E MESAJ...

AKP’nin 31 Mart yerel seçimlerinde aldığı kötü sonuçlar için parti kurmayları Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i işaret ediyor...

Şimşek'in ABD’de gerçekleşen IMF-Dünya Bankası Bahar Toplantıları konuşmasında sarf ettiği “yerel halk” ifadesine yönelik tepkiler sürerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Nureddin Nebati’nin düzenlediği Filistin temalı programda Nebati’nin yanında oturması kulislerde Mehmet Şimşek’e bir mesaj olarak değerlendiriliyor.

Şimşek’in görevine son verileceği iddiaları bu süreçte dillendirilen bir başka kulis söylentisi…

Geçen haftalarda "Mehmet Şimşek ile Erdoğan arasında ipler geriliyor mu" sorusu gündeme gelmiş ve bunun üzerine Şimşek “Cumhurbaşkanımızın başından beri tam destek verdiği programımızı daha da güçlendireceğiz. Vatandaşlarımızdan istirhamım; üretilen dedikodulara itibar etmeyiniz ve politikalarımız ile ilgili bizden duymadığınız hiçbir haber veya söylentiye lütfen inanmayınız.” açıklamasını yapmıştı.

NEBATİ'DEN BATI'YA VE ŞİMŞEK'E GÖNDERME

Nurettin Nebati, Filistin temalı programda yapmış olduğu konuşmada Bakan Mehmet Şimşek’e göndermelerde bulundu. Eski Bakan “Filistin meselesi, Batı’nın adeta aşkınlaştırarak kutsadığı rasyonalizm politikalarının vardığı son evredir” sözleriyle mevcut ekonomi yönetiminin arkasında durduğu politikalara ilk defa somut olarak eleştiride bulundu.

Görev yaptığı dönemde çok fazla eleştiri alan Nebati’nin görevi bıraktığı Haziran 2023’te 19 TL seviyelerinde olan Amerikan Doları şu sıralar 33 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yine aynı dönemde yüzde 8,5 olan politika faizi ise yüzde 50 seviyesine ulaştı. Nebati döneminde yüzde 39 seviyelerinde stabilizasyonunu koruyan enflasyon ise bugün yüzde 68 dolaylarında seyrediyor.

Mehmet Şimşek yönetiminin faiz artırımı yapmasına rağmen Merkez Bankası döviz rezervlerinin hala artmaması ve yabancı yatırımcıların yeteri kadar Türkiye pazarını tercih etmemesi mevcut politikalara yöneltilen eleştirilerin odak noktası oldu.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol