Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan tam puan alan Sabiha Gökçen Havalimanı 2 pistle genişliyor

New York'taki Türkevi'nde Malezya Başbakanı Enver İbrahim'i kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı'nı işleten Malezya Havalimanları'nın performansından memnun olduğunu söyledi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Malezya Başbakanı Enver İbrahim de, Türkiye'nin ikinci pistle birlikte Sabiha Gökçen Havalimanı'nda operasyonların genişletilmesine yönelik yeşil ışık yaktığını belirtti

Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'nun yapıldığı New York'ta Malezya Başbakanı Enver İbrahim'i kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya varlık fonu Khazanah aracılığıyla

Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işleten Malezya Havalimanları’nın performansından memnun olduğunu söyledi.

Malezya Başbakanı Enver İbrahim gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Malaysia Airports’un havalimanı yöneticiliğindeki tecrübesine güveninin tam olduğunu ve ikinci pistle birlikte İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı'nda operasyonlarını genişletmesine yönelik yeşil ışık yaktığını belirtti.

Enver İbrahim, "Bu muazzam destek aynı zamanda Malezya şirketinin ISG'yi geliştirmesi ve yönetmesi konusunda büyük güven tazelemesidir" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Malezya Başbakanı Enver İbrahim'i kabulünde, Türkiye-Malezya ilişkilerini stratejik ortaklık temelinde daha ileriye taşımak için fikir teatisinde bulunulurken, iki ülkeyi ilgilendiren bölgesel ve küresel meselelerin de ele alındığı bildirildi.

TİCARET HACMİ 4.7 MİLYAR DOLAR

Malezya, 2022'de 4.7 milyar dolar ticaret hacmiyle Türkiye'nin ASEAN Bölgesi'ndeki en büyük ticaret ortağı olmuştu.

Malezya’nın Türkiye’deki en büyük yatırımı Sabiha Gökçen Havalimanı olurken, Evyap Sabun ise Malezya’daki en büyük Türk yatırım şirketi konumunda.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol