Can Holding'in aldığı istanbul Park ihalesi adrese teslim mi?

İstanbul Park pistinin işletme hakları yeni bir sahibe geçti. Pirelli Otomobil Lastikleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander'in ortak olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., Formula 1 yarışlarının düzenlendiği İstanbul Park pistinin yeni işletmecisi olarak belirlendi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Pirelli Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander'in ortak olduğu Can Bilim Eğitim Kurumları A.Ş., Formula 1 yarışlarının düzenlediği İstanbul Park pistinin yeni işletmecisi oldu.

Gazeteci Emre Özpeynirci X hesabından ihale hakkında "Pirelli Yönetim Kurulu Başkanı Lale Cander'in de ortak olduğu şirket ihaleye tek şirket olarak girmiş.

İstanbul Park'ın işletmecisi Intercity ise “adrese teslim” iddiasının çok güçlü olduğunun görülmesi sebebiyle son anda ihaleye katılmama kararı almış.

Tabi bundan sonraki süreç önemli; Kesin teminatın yatırılması, ilgili sözleşmenin imzalanması ve en önemlisi Formula 1 yarışlarının İstanbul Park’ta organize edilmesi için gerekli sözleşmelerin Formula 1 yönetimi ile 30 gün içinde imzalanması gerekiyor." açıklamasında bulundu. 

LIBERTY MEDIA CORPORATION'IN AÇIKLAMALARI BEKLENİYOR

Formula 1 organizasyonunun sahibi Liberty Media Corporation yetkililerinin, bayram sonrası İstanbul'a gelerek, pistin kullanım amacına uygun şekilde işletilmesine dönük açıklamalar yapması bekleniyor.

LALE CANDER KİMDİR?

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyesi olarak görev yapan Lale Cander, Türk Pirelli Endüstriyel ve Ticari Lastikler A.Ş.'de de Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürüyor.

Yeni konsolosluk binası inşası için Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı'nın da avukatlığını yapan Cander'in temsil ettiği kurumlar arasında Iveco S.p.A., AgustaWestland S.p.A, Top Leasing GmbH bulunuyor.

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Cander, İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü'nde yüksek lisansını yaptı. Cander, aynı üniversitede doktora eğitimini tamamladı.

ŞARTNAMEDE DİKKAT ÇEKEN AYRINTILAR

Şartnamenin en dikkat çeken maddelerinden biri ise, ihaleyi kazanan firmadan Formula 1 yarışları için garanti istenmesi.

Buna göre, ihaleyi alan firmanın 1 ay içinde Formula 1 yönetimi ile anlaşmaya varıp ilgili protokolü idareye sunması gerekiyor. Bunun yapılmaması halinde, sözleşmenin fesih edilerek yatırılan teminatlar idareye gelir kaydedilecek.

Yine ihale şartnamesine göre, yüklenici firma Formula 1 yarışlarının 2026 yılı itibari ile İstanbul Park'ta başlayacağını taahhüt etmek durumunda. Aksi halde, 2026 yılı dahil bu yıldan sonra yarışların yapılamadığı her yıl için o yıla ait Formula 1 anlaşma bedelinin yüzde 25’i kadar bedelin yıllık olarak idareye tazminat ödenmesi gerekecek.

AVM YAPILABİLECEK

İhale şartnamesinde, taşınmazın üzerinde halihazırda bulunan Formula 1 pistine ilaveten, alışveriş merkezi, macera park, otomobil müzesi ve eğlence merkezinin de yapımını öngören maddeler yer alıyor.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol