Arda Turan, Muslera, Selçuk İnan 80 milyon dolar dolandırılmıştı: Futbolculardan iftira şikayeti

Aralarında Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernanda Muslera ve Selçuk İnan'ın da olduğu ünlü futbolcuların banka müdürü Seçil Erzan tarafından dolandırılmasına ilişkin dava öncesi banka yönetim kurulu üyeleri ve yetkilileri, birçok futbolcu için "tefecilik" şikayeti yaptı.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Emre Belözoğlu, Arda Turan, Fernanda Muslera gibi çok sayıda ismin dolandırıldığı 80 milyon dolarlık vurgununda, banka müdürü Seçil Erzan için yargı vakti. Ünlü futbolcuların dolandırıldığı dava kapsamında Seçil Erzan "Özel Belgede Sahtecilik" ve "Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında Dolandırıcılık" suçlarından 216 yıla kadar hapis cezası istemiyle 20 Kasım günü hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi mağdur futbolcuların avukatı Rezan Epözdemir'den yeni bir hamle geldi.

Sabah'tan Arzu Kaya'nın haberine göre futbolcular Selçuk İnan, Emre Çolak, Emrah Çolak, Musa Mert Çetin "iftira" suçundan bankanın yönetim kurulu üyeleri ve yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Dilekçede, Selçuk İnan'ın hileli hareketlerle aldatılıp, mağdur edilmesine rağmen banka tarafından hakkında "tefecilik" suçundan şikayet edildiği ve takipsizlik kararı aldığı aktarıldı. Takipsizlik kararında Erzan'a dava açıldığı ve İnan'ın dosyanın müştekisi olduğu, aynı olayda hem şüpheli hem de müşteki olmasının mümkün olmadığı kaydedildi.

YÖNETİCİLERDEN ERZAN'A BASKI

Seçil Erzan'ın mağdurlara fon vaadinde bulunarak paralar aldığı, banka yöneticilerinin kendisine sürece dahil olmadıkları yönünde beyanda bulunması yönünde baskı yapıldığına dair ifade vermesini istediği belirtildi.

"ZARARA UĞRATIP TEFECİ DEDİLER"

Mağdur futbolcuların çok ciddi tutarlarda zarara uğratıldıkları belli olmasına rağmen şüpheliler tarafından yargılamayı amacından koparmak için şikayette bulunulduğu aktarılan dilekçede, gerçek dışı beyanlarla Selçuk İnan, Emre ve Emrah Çolak ile Musa Mert Çetin hakkında "tefecilik" suçundan soruşturma açılmasına sebebiyet verildiği ifade edildi. Buna gerekçe olarak İnan'ın, Seçil Erzan'dan 2 milyon 150 bin dolar kar payı aldığının ileri sürülmesinin objektiflikten uzak olduğu kaydedildi.

"PARALARI KALDI"

Mağdur futbolcuların, banka şube müdürü Seçil Erzan'ın CEO ve icra Kurulu üyesinin yönettiği ve sadece bankanın seçkin müşterilerine sunulan yüksek getirili bir fon olduğu inancıyla paralarını teslim ettiği vurgulanan dilekçede, "Müvekkiller paraları kazanç elde etmek amacıyla bankaya ve yöneticilerine duyduğu güven nedeniyle teslim etmistir" denildi. İnan'ın fona yatırdığı 3 milyon 685 bin doların 2 milyon 150'sini aldığı toplamda 1 milyon 535 bin dolar zararı bulunduğu anlatılan dilekçede, Emre ve Emrah Colak ile Musa Mert Çetin'in fona yatırdığı paranın hiçbirini alamadiğı ve dolayısı ile tefecilik suçunun unsurlarının oluşmadığı vurgulandı. Şüphelilerin mağdurları yıpratmaya ve manipüle etmeye çalıştığı aktarıldı.

"SAYGINLIK ZEDELEME ÇABASI"

Şüphelilerin asılsız iddialarıyla saygınlık zedeleme ve yargılamaları mecrasından koparmak amacında olduğu belirtilerek "iftira" suçundan cezalandırılmaları için dava açılması talep edildi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol