Araçla polisi öldürdü, kaçtı: Berivan Yıldırım tahliye oldu

Alkollü halde kullandığı aracıyla emniyet şeridinde trafik kazasına ilişkin işlem yapan polis aracına arkadan çarparak 43 yaşındaki Ferdi Ağdaş'ın ölümüne, polis memuru Muhammet Bektaş'ın yaralanmasına sebep olan 23 yaşındaki sürücü Berivan Yıldırım tahliye edildi.

  • | Son Güncelleme:
  • | İş'te Gündem

Bir eğlence mekanında alkol aldıktan sonra lüks otomobiliyle trafikte hız yapan Berivan Yıldırım, bir kazaya müdahale ettiği sırada çarptığı polisi yaralamış kazayı yapan sürücüyü de canından etmişti.

Kazayla ilgili işlem yapan polislerin emniyet şeridindeki aracına çarpan Yıldırım, bir kişinin ölümüne neden olmuştu. Polis memurunu da yaraladıktan sonra aracına binip hızla uzaklaşmıştı.

ALKOL ALDIKLARINI ARKADAŞI İTİRAF ETMİŞTİ

Kazanın ardından şüpheli Berivan Yıldırım olay yerinden kaçarken, yanında olan arkadaşı Zehra Polatdemir ifadesinde alkol aldıklarını söyledi.

HalkTV'nin haberine göre olaydan iki gün sonra yakalanan Berivan Yıldırım hakkında, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

ÖNCE HAPSİ İSTENDİ

İlk duruşmadaki savunmasında pişman olduğunu, maktulün ailesinden ve müştekiden özür dilediğini söyleyen Berivan Yıldırım, "Ben alkol almadım. Yanımdaki arkadaşım Zehra alkol aldı. Olay tarihinde kar yağışı başlamıştı. Zehra kötüydü araç sürerken bir yandan ona bir yandan da yola bakıyordum. Yaklaşık 110 kilometre hızla gidiyordum. Yaklaşık 15 dakika bu şekilde gittim daha sonra bir polisin eli ile dur işareti yaptığını gördüm.

ALKOL ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI

Öte yandan Berivan Yıldırım'ın (23) kazadan önce bir eğlence mekanında alkol aldığı görüntüler ortaya çıktı. Mahkemenin talebi üzerine bilirkişinin hazırladığı rapora göre, Berivan Yıldırım'ın asli kusurlu olduğu belirtildi.

Duruşmada son savunması sorulan sanık Berivan Yıldırım, “Olay tamamen kazadır. Beraatime ve tahliyeme karar verilmesini istiyorum” dedi. Sanığın avukatı ise olayda kasıt olmadığını söyleyerek, “Müvekkilimizde kusur varsa bile kolluğun da olay yerinde gerekli önlemleri almamış olduğu açıktır” dedi.

İNDİRİM UYGULANDI SONRA TAHLİYE EDİLDİ

Alınan son savunmanın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık Berivan Yıldırım’ı, “taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme kararla birlikte sanığın tahliyesine de karar verdi. Davayı karara bağlayan mahkeme, Berivan Yıldırım'ı "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne veya yaralanmasına neden olma" suçundan önce 6 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın geçmişi, sosyal ilişkileri, yargılama sürecindeki davranışları, cezanın geleceği üzerindeki etkilerini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 5 yıla indirdi. Hükmedilen cezanın niteliği ve süresini dikkate alan mahkeme, Yıldırım'ın tahliyesine karar verdi.

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ
İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol
Adınız, Soyadınız:
E-posta adresiniz:

YORUMLAR

Bu habere henüz yorum yapılmamış.İlk yorum yapan sen ol...

Yorum Yap

Bu Alan Boş Bırakılamaz
Bu Alan Boş Bırakılamaz
Yorum Yapma Şartlarını Kabul Etmediniz
X

E-BÜLTEN ÜYELİĞİ

İş dünyasının gündem özeti e-posta kutunda. Piyasalar, ekonomi, iş dünyası, siyaset, teknoloji ve life style haberler.
E-Mailin ile Ayrıcalıklı Üye Ol, ilk Sen haberdar ol